Aneta Nozarová, mentor, coach, návrat pro rodičovské, přechod do práce, rodina, práce, já

Bojíš se, jak dopadne návrat do práce po rodičovské?

Strach a stres trápí ženy, které touží věnovat svůj čas dětem, partnerovi a sobě. Současně však chtějí pracovat a rozvíjet svoje schopnosti, nadání a dary. Existuje cesta, jak dosáhnout rovnováhy?

Návrat do práce po rodičovské dovolené je pro mnohé ženy stresující záležitostí. Nedokáží si představit, jak zvládnou všechny povinnosti. Mají na starost děti, často také většinu péče o domácnost a ještě jim přibude práce na plný úvazek, protože těch kratších je stále málo. 😓 

Situace se mění jen pomalu a Česká republika ve vstřícnosti k ženám pořád zaostává za západoevropskými zeměmi. V roce 2022 u nás pracovalo na částečný úvazek jen zhruba 10 % žen, zatímco průměr v západní Evropě byl 35 % a v sousedním Německu a Rakousku měla tuto možnost téměř polovina žen. 

V poslední době proto ženy stále častěji berou situaci do svých rukou a začínají podnikat na rodičovské. Nečekají až se pracovní trh dopracuje na úroveň, která je jinde běžná. 

Nastav si v životě svá vlastní pravidla

Podnikání přináší flexibilní režim, práci bez pevné pracovní doby a zejména práci online a bez nutnosti docházet pravidelně do zaměstnání, což jsou všechno klíčové podmínky pro ženy s malými dětmi. 

Chceš využít svoje vzdělání a získané zkušenosti, nebo toužíš úplně změnit obor? Podnikání na rodičovské ti nabízí celou řadu možností. V čem je háček?

Díky rozhovorům s mými klientkami si uvědomuji, že ani v tomto případě se ženy nevyhnou obavám. Čeho se bojí? Nejčastější obavy se točí kolem peněz, nízkého sebevědomí a nejasných představ o podnikání. 🫣 

Taky máš strach,

  • že když budeš dělat to, co miluješ, tak si na sebe nevyděláš?
  • že nikdy nebudeš úplně finančně svobodná?
  • že se stejně budeš muset vrátit do normální práce?
  • že si stále budeš muset vybírat mezi podnikáním a rodinou?
  • že se ti rozpadnou vztahy, když začneš sama podnikat?

Chápu tvoje obavy vrhnout se po hlavě do neznámého. Nejistota, jestli je možné zvládnout rodinný život a podnikání, je na začátku běžná. Zejména v případě vstupu do světa online podnikání, kde se zdá, že hranice mezi pracovním a osobním životem jsou ještě více rozostřené. 🥺

Strach má velkou moc a je jen na tobě, čemu uvěříš

Možná už jsi po malých krůčcích s podnikáním na rodičovské začala a topíš se v záplavě informací. Vynořují se stíny a našeptávají ti, že stejně nakonec skončíš uštvaná a vyčerpaná. 

Moc bych si přála, aby to bylo jinak, ale stále žijeme ve světě, který se silně zaměřuje na výkon. Ženy trpí pocitem, že si musí vybrat mezi podnikáním a rodinou, volným časem a penězi, láskou a kariérním uznáním. 

Mám pro tebe dobrou zprávu!

Povedlo se mi skloubit podnikání a rodinu. Vím, o čem mluvím, když vedu ženy během mentoringu a pomáhám jim najít jejich vlastní cestu rychleji a bez vyhoření. 

Pracovat můžeš i s malými dětmi, když si ujasníš priority a budeš se řídit svými potřebami. Nastartuj svoje podnikání na rodičovské, ať se nemusíš vracet do nevyhovující práce.

Jestli tě jedna věc dokáže posunout rychle a efektivně, tak je to mentoring. Mám pro tebe spoustu praktických tipů a pomůžu ti sestavit na míru tvůj mix různých technik, díky kterým konečně dosáhneš pocitu spokojenosti, rovnováhy a finanční nezávislosti. 🌟

Jenže strach má obrovskou moc a dokáže ovlivnit tvoje rozhodování a život. Ať už se obáváš, že se budeš muset vrátit do „normální“ práce, nebo že se ti rozpadnou vztahy, když se rozhodneš podnikat.

Je na tobě, zda uvěříš tomu, co ti tvoje mysl našeptává. Ale jako někdo, kdo opustil prosperující rodinný business a začal od nuly v úplně jiném oboru, ti můžu říct: 

„Nikdy se nenech zastavit svým strachem. Měj odvahu se zastavit, poznat strašidelné hlasy ve své hlavě a odlišit je od toho, co opravdu chceš. A pak jdi a dělej to, pro co jsi tady.“

Vystup z nekonečného kolotoče obav a tlaků na výkon. Přestaň si vybírat mezi kariérou a rodinou 😭 podnikáním a rodinou. 

Vyber si sebe, svoji seberealizaci a rodinu ❤️ 

Pomáhám ženám, aby si tvořily svůj život podle svých představ. Potřebuješ poradit a nasměrovat správným směrem? Pokud tě zajímá rozjezd podnikání na rodičovské, online podnikání, nebo přece jen návrat do práce po rodičovské (za zvládnutelných podmínek), jsem tady pro tebe. 🙂 

P.S. Jestli mě chceš ještě zastihnout před zimně-jarním online detoxem, napiš si o 20minutový Coaching call zdarma na anet.nozar@gmail.com. 🤗