Aneta Nozarová, mentorka, business, work life balance, koučka, kouč, coach, transformace, změna, restart, life, mind, body, joga, ty, pomoc,

Jak to skloubit, abys to měla i ty

„Budeš mít vše: spokojenou, naplněnou rodinu, Tvé poslání a život v naprosté hojnosti a v souznění se svými ideálními klienty.“

Trochu to zní jako věštba z křišťálové koule, že?  Kdyby mi tuto větu někdo ještě před pár měsíci řekl, opravdu bych mu to nevěřila. Ale postupně si uvědomuji a dovoluji si myšlenky, že to jde.

Chceš to ty taky?

Věř mi, ani já jsem nečekala, že mě příchod miminka posune ještě blíže k sobě a že si zároveň asi 14 dní po porodu půjdu s partnerem sama na nedělní oběd. Ale řekla jsem si, že chci a můžu si dopřát chvíli ve dvou. Než se vrátím k tomu, že budu opět jinak nepřetržitě nablízko našemu malému miminku. Když jsem si dovolila zastavit, a dovolit si klid, nezahlcovat se milionem věcí kolem, najednou to přišlo. Uvědomění, že jsou okamžiky, které si chci dovolit.

 

Během 2 týdnů po porodu mi díky uvolnění dokonce přišly tři nové klientky na VIP coaching bez toho, aniž bych někde tlačila na pilu, prostě jsem si je dovolila. S mými stávajícími klienty se to pak krásně propojuje.

Ale hned v porodnici (a to jsem věděla, že tak udělám), jsem napsala pár ženám, určila si pouze několik pracovních hodin v týdnu a domluvila si hlídání pro miminko, kdyby bylo potřeba.

Prostě jsem věděla, jak často a jaké dny chci pracovat a jaké chci být hlavně s dětmi. Dopředu jsem všechny poprosila o pomoc. Partner věděl, že bude plně fungovat a že budu mít minimálně tři večery v týdnu pro sebe a svou práci, sport, meditaci, apod.

 

PROSTĚ A JEDNODUŠE JSEM ŘEKLA, JAK TO POTŘEBUJI.

Bylo to pro mé blízké nejjednodušší, než kdyby přemýšleli, jak mi mohou pomoci. A i pro mě, kdyby je to naopak nenapadlo vůbec. A já je musela přemlouvat dodatečně, nebo bych si o pomoc pak ani neřekla. Domluvit se na všem bylo opravdu to nejlepší.

Nezapomeň si s partnerem naplánovat i společné chvíle. Dopřát si klidný rozhovor, objetí, dobrou večeři, či své chvíle tak, jak to cítíte.

Nic nemusí být tak, jak někdo říká. Nejdůležitější je, jak to chceš ty a taky jaké kroky ke svému vysněnému životu uděláš. Nemusíš ani čekat, ani odkládat.

Už nyní TO můžeš mít, stačí se jen rozhodnout, jaké konkrétní kroky pro to uděláš a kdo Ti na Tvé cestě pomůže? Dej mi klidně vědět do zprávy.

 

Tvá Aneta