Aneta Nozarová, meditace, mentorka, business, work life balance, koučka, kouč, coach, transformace, změna, restart, life, mind, body, joga,

Konec starého je začátkem nového

Co ti může pomoci se v těchto dnech odprostit od tíživých a negativních myšlenek?

Poslední týdny byly dlouhé. A není to jen proto, že mi těžkly nohy v posledních dnech mého těhotenství.

Zima je obdobím, kdy starý rok končí (bez ohledu na kalendář) a začíná nové období, nový příval energie. Chvíli pozoruj přírodu, vlévá svou čistou energii do prvních lístků a kvítků.

Jak se udržíš v dobré náladě, emočně stabilní? Trávíš spoustu času tím, aby ses posunula, změnila staré návyky, zvyky či zlozvyky a pak přijde přechodové období, kdy je potřeba vydržet a je tu první, druhý a další emoční výkyv a ty ztrácíš pevnou půdu pod nohama a máš tendenci se vracet k tomu starému a zaběhlému? Ale to přece nechceš? Proto na sobě pracuješ. Je tedy čas si najít pomocníky pro chvíle, kdy to zrovna neběží tak, jak by jsi chtěla.

 

Mým pomocníkem je meditace, jóga a praktikování dechových cvičení.

V těchto metodách můžeš naleznou společníka v řešení tvých situacích. Tvůj vnitřní hlas, který je vždy pravdivý. Tento hlas je tvůj a chce pro tebe vždy to nejlepší.

Pokud jsi to ještě nezkusila, dej tomu šanci. Navíc i teď po porodu mi pro stabilizaci mých emocí pomáhá nejen objetí mých dětí, ale také hluboká dechová cvičení, klidové rozjímání a spánek, ale ten teď bude zase pár měsíců vzácným u nás doma. 🙂

Mám klientky, které si pomáhají pro chvíle klidu a uzemnění třeba i zpěvem, hrou na piano, poslechem vážné i taneční hudby, rychlou chůzí v přírodě, nebo pár hodinami ničím nerušeného spánku. Často i ničím nerušený spánek je v dnešní hlučné době vlastním uměním. Kvalita spánku je důležitá, nezapomínej na to.

 

Pokud je meditace ten způsob, který ti pomáhá…

Medituj….a medituj tak často, jak to jde. V přírodě, ve sportu, při návštěvě, na dovolené….kdykoliv, jen pozoruj.

? Uč se od okolí, naslouchej, snaž se nehodnotit, jen pozoruj.⠀Možná se toho dozvíš víc, než kdybys pouštěla k řeči sama sebe. Možná uvidíš jiný úhel pohledu, možná mezi ostatními rozpoznáš sama sebe a uvidíš, že na to vlastně nejsi sama, a že každý má svou osobní cestu. ⠀

? Možná i zahlédneš, že každý má svou cestu, i já, a nelze nikoho soudit, jakou si zvolil. A taky nám dojde, že tady bude vždy někdo trpěl, aniž by si to vybral, ale je jen na nás zda i my chceme být spasitelé nebo tvůrci našich spokojených životů.

? Možná zjistíš, že když ztišíš ústa, utichne i mozek a následně potom se zklidní i emoce. V ten moment zažiješ ten pocit podobný osvícení…KLID a MÍR v celém tvém těle, mysli i duši. Zažiješ povznášející chvíle, že vše je fajn, že vše, co ještě před minutou vypadalo beznadějně, má najednou řešení…

⠀⠀

Nezapomeň také na své tělo – dovyživovat ho tím, co potřebuje.

Někdy si tělo řekne o kvalitní oběd plný zeleniny nebo masa, jindy o tabulku čokolády nebo dávku proteinů a bílkovin. Každá jsme jedinečná včetně našeho vnitřního složení. Nezapomeň na to, že naše tělo nosí i naše srdce a hlavu a to je občas skutečně těžký náklad. 🙂 Tak si své tělo hýčkej zevnitř i zvenku.

Na tyto pocity se ladíme i během našich konzultací a konkrétně si předvádíme techniky, jak jich docílit při VIP sezení s klienty. Na Seznamovací hovor zdarma se můžeš přímo přihlásit zde, budu tu pro klienty za pár týdnů zpět na několik hodin týdně.

 

Tvá Aneta

P.S. Zkus dnes na nic nemyslet. A neříkej, že musíš… protože nemusíš…a nech život, ať tě překvapí něčím novým nebo jiným, než si zvyklá.